Conacele Munteniei, istorii şi poveşti savurate la un pahar de vin, ca un aristocrat de altădată
(Conacul Hagianoff, Conacul Bellu, Muzeul Crama 1777 Valea Călugărească, Conacul din Bucov)

Conacele Munteniei, istorii şi poveşti savurate la un pahar de vin, ca un aristocrat de altădată
(Conacul Hagianoff, Conacul Bellu, Muzeul Crama 1777 Valea Călugărească, Conacul din Bucov)

Conacele Munteniei, istorii şi poveşti savurate la un pahar de vin, ca un aristocrat de altădată
(Conacul Hagianoff, Conacul Bellu, Muzeul Crama 1777 Valea Călugărească, Conacul din Bucov)
1500 938 WorldTravelGroup
Traversând dealurile Munteniei, printre vii şi podgorii cu arome de vinuri alese, plecăm să descoperim poveştile familiilor nobiliare, vizitând conace al căror iz romantic străbate veacul până la noi, într-un peisaj de film cu temă clasică.
  • Un monument de arhitectură unic pentru zona Urzicenilor, a fost construit la începutul anului 1899 în stil eclectic cu elemente de arhitectură clasice și romantice, după planurile unui arhitect elvețian. Proprietatea a aparținut familiei Cantacuzinilor (secolul al XVII-lea), domnitorului Alexandru Ipsilanti (la sfârșitul secolului al XVIII-lea), familiei principelui sârb Efrem Obrenovici (al XIX-lea) și familiei fostului ministru de externe al Bulgariei, Ion Hagianoff (prima jumătate a secolului al XX-lea). Conacul a fost construit la cererea celui din urmă, fost ministru de externe bulgar, refugiat în Principatul Românesc din motive politice. Toate spațiile arhitecturale au căpătat prin restaurare și reabilitare valori nebănuite, stucaturi, capiteluri, console din tencuială, tavane pictate și încasetate, vitraliile, poarta și casa liftului din fier forjat, dar și plăcuțele din ciment colorat, specifice perioadei antebelice, ce conferă un farmec aparte acestei proprietăți, au reprezentat intervenții necesare pentru a pune în valoare arhitectura inițială. Refuncționalizarea unor spații, aducerea prin finisaje de calitate a întregii construcții la cele mai înalte standarde dau o notă aparte Domeniului Manasia.

  • Complexul a fost ridicat în jurul anului 1850 și este considerat unul dintre cele mai frumoase din Țara Românească, în stil vechi românesc. A fost casa familiei Baronului Alexandru Bellu, descendent al unei bogate familii macedonene care s-a stabilit la Urlați și a deținut proprietăți însemnate atât pe teritoriul țării noastre, cât și în Europa, inclusiv terenul pe care se află astăzi Cimitirul Bellu, donat de familie în secolul al XIX-lea administrației locale. Clădirea muzeu a fost construită în stil vechi românesc. Este un amestec de rafinament şi desăvârşită frumuseţe; „casa mică” cum era denumită, a făcut parte dintr-un complex de clădiri, un complex arhitectonic ce a înfruntat cele două războaie mondiale şi mai ales teribilele cutremure din 1940, 1977, 1984 şi 1990.

  • Muzeul „Crama de lemn 1777” este o reconstituire a celei mai vechi crame din anul 1777 ce s-a păstrat până în anul 1985. Construcţia cioplită din bârne de stejar are acoperişul şindrilit. În interior pot fi descoperite instrumente şi utilaje vechi folosite în procesul de vinificaţie. În vinotecă stau la păstrare vinuri nobile din zonă iar în beciul adânc, pe mese lungi de lemn, stau vase vechi din lut datând din anul 1789. În mansardă veţi găsi expoziţia etnografică “Mlădiţele vieţii”.

  • Muzeul este organizat în fostul conac al familiei unde a locuit şi creat patriotul basarabean, important militant pentru realizarea Marii Uniri; ca şi alte personalităţi ale culturii şi artei româneşti care au ales meleagurile prahovene pentru a-şi zămisli opera, Constantin Stere, acest român basarabean de geniu, care şi-a pus amprenta inconfundabilă pe viaţa politică românească dintre anii 1892-1936, s-a simţit ca la el acasă în intimitatea ploieştenilor de care s-a legat statornic, mai întâi prin prietenia caldă a lui Constantin Dobrogeanu-Gherea, iar apoi prin căsătoria cu Aneta Radovici. S-a născut la 1 iunie 1865 în localitatea Horodiştea, de lângă Soroca, în Basarabia, unde şi-a petrecut copilăria, primii ani de şcoală şi şi-a început activitatea revoluţionară, îndreptată împotriva regimului ţarist.

149 lei/persoană
SÂMBĂTĂ (19.06; 17.07; 14.08; 18.09; 16.10; 13.11.2021)

    • Transportul cu microbuz sau autocar în functie de numărul de persoane confirmate;
    • Ghid însoţitor;
    • Vizitele conform programului menţionat.
    • Masa de prânz;
    • Cheltuieli personale;
    • Intrările la obiectivele menţionate în program (Conacul Hagianoff: 45 lei; Conacul Bellu: Adulţi – 8 Lei; Copii/Elevi/Studenţi – 2 Lei; Pensionari/Eroi ai revoluţiei – 4 lei; Veterani război/Persoane cu dizabilităţi şi însotitorii acestora – gratuit; Muzeul Cramă 1777: Adulţi – 8 Lei; Pensionari – 4 lei; Studenţi – 2 lei; Conacul din Bucov: Adulţi – 8 Lei; Pensionari – 4 lei; Studenţi/Pensionari – 2 lei); taxele menţionate sunt valabile la momentul publicării programului, iar modificarea acestora este independentă de agenţia de turism.
    • Plecările pe acest program se fac din Bucureşti, dimineaţa la ora 08:30, de la Piaţa Victoriei (în dreptul service Aviatorilor)
    • Turiştii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puţin jumătate de oră mai devreme faţă de ora de plecare menţionată;
    • Aşezarea în autocar/microbuz va fi realizată de către ghidul însoţitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcţie de ordinea înscrierii turiştilor);
    • Deşi se fac toate eforturile pentru a opera tururile aşa cum sunt prezentate, în unele situaţii, independente de voinţa noastră, poate fi necesar să facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar;
    • Numărul minim de participanţi pentru a se putea organiza acest program este de 35 persoane. Supliment pentru grup de 20 persoane: +15 lei/persoană.



    • [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]