Zona deosebit de frumoasă, fâneţele cu 120 de specii de plante diferite la metru pătrat, o biodiversitate cum rar găseşti în altă parte, copacii seculari, casele săseşti și bisericile fortificate din sate, incluse în patrimoniul mondial UNESCO, vor constitui decorul incursiunii noastre în Transilvania, în 3 zile de neuitat în mijlocul naturii. Traseele se suprapun în mare parte peste zone împădurite, cu copaci seculari, dar traversează și pășuni, zone cu puncte de belvedere sau ulițele din satele săsești. Potecile de bicicletă sunt marcate şi amenajate, iar pe anumite zone există panouri informative despre floră și faună.
Ziua 1: Bucureşti – Prejmer - Feldioara - Buneşti
Plecăm din Bucureşti către Buneşti, în Transilvania. Facem un prim popas la Prejmer pentru a vizita cetatea Prejmer, cea mai bine păstrată fortificaţie din Europa. Cetatea a fost construită în 1211 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este înscrisă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Pentru a se apăra de invaziile turceşti, locuitorii aşezării, la origine saşi, construiesc în secolul al XV-lea zidurile Cetăţii Ţărăneşti. Cetatea are forma unui cerc, înconjoară Biserica Evanghelică şi are ziduri înalte de 12 metri şi groase de 3-4 metri. Cetatea a fost atacată de 50 de ori de turci. Se spune că cetatea a picat o singură dată în mâinile duşmanilor, pentru că veniseră ca prieteni, iar după ce au pătruns în cetate s-au transformat în cuceritori. Ajungem la Feldioara pentru a descoperi cetatea de la Feldioara, construită în secolul al XIII-lea, fiind cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania. Denumirea în maghiară a localității este „Föld-Vár”, cu semnificația de „cetate de pământ”, iar în germană „Marienburg” cu înțelesul de „Cetatea Mariei”. Fecioara Maria era patroana Ordinului cavalerilor teutoni. Cetatea a fost distrusă în 1430 de turci precum și de Vlad Țepeș în campania din 1457, locuitorii refăcând-o în același an. Restaurarea sa, desfășurată ȋn perioada 2013-2017, a salvat resturile de ziduri care supravieţuiseră ultimelor sute de ani de părăsire și i-a redat ȋnfăţișarea avută ȋn secolul al XVII-lea. Ajungem la Buneşti pentru cină şi cazare într-o pensiune tipic transilvăneană.
Ziua 2: Bunești - Criț – Cloasterf - Meșendorf – Bunești (aprox 40 km - 7 ore)
Această zi o vom dedica integral unui traseu pe bicicletă prin satele săseşti din Transilvania. Pe lângă o tură cu bicicleta, trăim de fapt o incursiune în istoria Transilvaniei prin vizitarea bisericilor fortificate, a tradiţiilor săseşti care se mai păstrează până în ziua de astăzi, a gastronomiei locale autentice şi a peisajelor rurale de poveste care fac parte din situl natural Natura 2000. Este o oportunitate pentru a descoperi lucruri interesante despre aceste locuri și de a afla informații despre diversitatea și bogăția naturală a destinației de ecoturism, Colinele Transilvaniei.
Ziua 3: Bunești – Viscri – Fișer - Bunesti (aprox 22km - 4 ore) - Bucureşti
Ȋncepem ziua cu o nouă excursie pe bicicletă, admirând frumuseţile zonei, prin satele tipice Viscri si Fişer. După amiaza vom pleca spre Bucureşti.
1.675 Lei / persoană în cameră dublă
Tariful include:
- 2 nopţi de cazare la pensiunea agroturistică Bike Checkinn / Buneşti (Transilvania);
- Mic dejun şi cină;
- Vizite conform descrieri;
- Transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare;
- Ghid însoţitor si asistenţă ghid specializat pentru traseele propuse pe bicicletă;
- Închiriere bicicletă MBT electrică pentru cele două zile din program.
Suplimente şi reduceri:
- Supliment SGL: 250 Lei;
- Copil 0-2,99 ani: gratuit;
- Copil 3-11,99 ani: reducere 30%.
Tariful nu include:
- Asigurarea storno;
- Taxe şi cheltuieli personale;
- Intrările la obiectivele turistice (Biserica Fortificată Prejmer: Adulţi – 10 lei; Elevi/Studenţi – 5 lei; Cetatea Feldioara: Adulți – 15 lei; Pensionari – 10 lei; Elevi/Studenţi – 5 lei; taxele menţionate sunt valabile la momentul publicării programului, iar modificarea acestora este independentă de agenţia de turism).
Observaţii:
- Plecările pe acest program se fac din Bucureşti, dimineaţa la ora 08:00, de la Piaţa Victoriei (în dreptul service Aviatorilor);
- Turiştii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puţin jumătate de oră mai devreme faţă de ora de plecare menţionată;
- Aşezarea în autocar/microbuz va fi realizată de către ghidul însoţitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcţie de ordinea înscrierii turiştilor);
- Deşi se fac toate eforturile pentru a opera tururile aşa cum sunt prezentate, în unele situaţii, independente de voinţa noastră, poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar;
- Traseele de bicicletă prezentate se pot modifica şi adapta în funcţie de anumite aspecte: condiţiile meteo, anumite modificări naturale ale terenului sau ale zonei etc.
- Numărul minim de participanţi pentru a se putea organiza acest program este de 8 persoane;
- Avansul la înscriere este de 50%.
Rezerva