Pe Valea Prahovei, savurând spumantul regilor, înconjuraţi de parfumul castelelor de altădată
(Castelul Cantacuzino, Cramele Azuga-Rhein, Castelul Peleş)

Pe Valea Prahovei, savurând spumantul regilor, înconjuraţi de parfumul castelelor de altădată
(Castelul Cantacuzino, Cramele Azuga-Rhein, Castelul Peleş)

Pe Valea Prahovei, savurând spumantul regilor, înconjuraţi de parfumul castelelor de altădată
(Castelul Cantacuzino, Cramele Azuga-Rhein, Castelul Peleş)
1500 938 WorldTravelGroup
În decorul superb al munţilor Carpaţi, călătorim pe valea Prahovei spre a descoperi istoria fascinantă a unui nabab cu averi şi comori ascunse, facem un popas în Cramele Rhein din Azuga spre a degusta vinul spumant cu o istorie de 120 ani şi ne desfătăm închipuindu-ne viaţa regilor în decorul plin de bun gust şi intimitate al Castelului Pelişor. Locuri cu istorii fascinante ce aşteaptă să fie redescoperite.
  • Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900 şi 1904-1907.   Castelul, construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde pe o suprafață de 3148 mp. Repertoriul decorativ conferă ambianței interioare un pronunțat caracter romantic.

  • Acum 120 de ani, la Pivnitele Rhein & CIE Azuga a început să se scrie istoria celei mai vechi crame din România, unde se produce fără întrerupere vinul spumant după metoda tradiţională. Aici s-a născut RHEIN EXTRA, cea mai veche marcă românească de vin spumant şi cea mai renumită între cele două războaie mondiale. Datorită calităţilor deosebite ale vinurilor şi în special ale spumantelor, Pivniţele Rhein & CIE Azuga au devenit în 1920 “Furnişorul Curţii Regale a României”. Halewood continuă această tradiţie, redând spumantului RHEIN EXTRA eleganţa şi strălucirea din perioada interbelică.

  • Castelul Peleș a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, în anul 1874, an în care, din inițiativa suveranului, comuna primește numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localității sunt construite primele case boierești, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploiești – Predeal, care străbate și Sinaia. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundația castelului Peleș. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a reședinței a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

149 lei/persoană
MARŢI (15.06;13.07; 10.08; 14.09; 12.10; 09.11.2021)

    • Transportul cu microbuz sau autocar în functie de numărul de persoane confirmate;
    • Ghid însoţitor;
    • Vizitele conform programului menţionat.
    • Masa de prânz;
    • Cheltuieli personale;
    • Intrările la obiectivele menţionate în program (Castelul Cantacuzino: Adulţi – 40 lei; Copii (sub 6 ani)/persoane cu dizabilităţi – gratuit; Copii (6-12 ani) – 10 lei; Copii (12-18 ani) – 16 lei; Pensionari/Studenţi/Adult însoţitor persoană cu dizabilităţi – 25 lei; Castelul Peleş: Adulţi – 30 lei; Pensionari – 15 lei; Elevi/studenţi – 7,5 lei); taxele menţionate sunt valabile la momentul publicării programului, iar modificarea acestora este independentă de agenţia de turism.
    • Plecările pe acest program se fac din Bucureşti, dimineaţa la ora 08:30, de la Piaţa Victoriei (în dreptul service Aviatorilor)
    • Turiştii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puţin jumătate de oră mai devreme faţă de ora de plecare menţionată;
    • Aşezarea în autocar/microbuz va fi realizată de către ghidul însoţitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcţie de ordinea înscrierii turiştilor);
    • Deşi se fac toate eforturile pentru a opera tururile aşa cum sunt prezentate, în unele situaţii, independente de voinţa noastră, poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar;
    • Numărul minim de participanţi pentru a se putea organiza acest program este de 35 persoane. Supliment pentru grup de 20 persoane: +40 lei/persoană.



    • [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]